in Beuningen
Standpunten
Actueel
Publicaties
Kandidatenlijst
Steun ons en help Nederland vooruit
Doneren
Word lid
D66
Beuningen
Goed onderwijs, goed klimaat, goed wonen
in Beuningen
Standpunten
Actueel
Publicaties
Kandidatenlijst
Alle standpunten
Energie, ecologie en duurzaamheid
Bewoners worden gestimuleerd om ‘versteende’ tuinen aan te pakken en daarin meer groen aan te leggen.
D66 wil dat de gemeente 100 laadpalen voor electrische auto’s plaatst.
Geen aardgas meer in nieuwbouwwijken.
Inleiding energie, ecologie en duurzaamheid
Met woningcorporaties worden afspraken gemaakt dat, zodra een huurwoning leegkomt, de tuin opnieuw wordt ingericht als deze voor meer dan 50% uit steen bestaat.
Wij zetten in op een afvalvrije gemeente in 2030. Een afvalbeleidsplan toont het concrete pad, inclusief de te nemen maatregelen, om in 2022 naar 25 kg per huishouden restafval te gaan en in 2030 een afvalvrije gemeente te zijn.
Er wordt een ecologische wijk gebouwd.
In 2019 wordt een plan afgerond voor de (regionale) opwekking van duurzame energie, samen met bedrijfsleven, lokale energiecoöperatie en inwoners. In dat plan wordt naast de noodzakelijke energiemix (onder andere om alle wijken voor 2035 van voldoende duurzame elektriciteit te voorzien) concreet gemaakt welke locaties voor onder andere zonne- en windenergie geschikt zijn.
Gemeentelijke voertuigen die vervangen moeten worden zullen in de toekomst elektrische voertuigen zijn.
Het Loket Duurzaam Wonen+ blijft bestaan en gaat pro-actiever inwoners benaderen. Het Loket geeft integrale adviezen en stimuleert dat inwoners een kosteneffectief en kwalitatief sterk aanbod krijgen.
De wet verplicht (midden- en klein)bedrijven om alle energetische maatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. In de gemeentebegroting voor 2019 wordt aangegeven met welke investeringen (onder andere samen met de ODRN) zij het lokale MKB zal stimuleren én verleiden én handhaven om zich aan de Wet Milieubeheer te houden.
Met haar uitdagende energievisie heeft de gemeente Beuningen de ambitie om al in 2040 CO2-neutraal te zijn, 10 jaar eerder dan de regionale doelstelling! De gemeente berekent hoeveel duurzame energie er opgewekt moet worden en zoekt met de regio naar goede locaties voor het opwekken ervan. Dit geldt voor zowel wind, zon, water, vergisting als geothermie.
Planvorming voor locatie en plaatsing van windmolens wordt regionaal opgepakt
Particuliere woningeigenaren en ondernemers worden ondersteund in het verduurzamen van hun onroerend goed door voorlichting, advies en financiële ondersteuning vanuit een revolverend duurzaamheidsfonds.
Energie, ecologie en duurzaamheid
/ Planvorming voor locatie en plaatsing van windmolens wordt regionaal opgepakt
Lees voor
Planvorming voor locatie en plaatsing van windmolens wordt regionaal opgepakt
Tweet dit artikel
Deel dit artikel op Facebook
Tweet dit artikel
Deel dit artikel op Facebook
Laatst gewijzigd op 22 november 2018